دلایل رشد بازار سرمایه در هفته اخیر چیست؟-راهبرد معاصر
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

دلایل رشد بازار سرمایه در هفته اخیر چیست؟

احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص افزایش شاخص بورس در هفته اخیر گفت: جریان نقدی ورودی به بازار سرمایه متأثر از افزایش نرخ دلار، جاماندگی بازار سرمایه و انتظار برای افزایش دلار نیمایی است. این عوامل دست به دست هم داد تا بازار روند افزایشی درپیش بگیرد، ضمن اینکه بازار این ظرفیت را دارد تا 1 میلیون و 800 رشد کند.
احمد اشتیاقی؛ کارشناس بورس و بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۴ - ۰۸ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 29
کد خبر: ۱۶۵۹۰۴

دلایل رشد شاخص سهام در بورس

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رکوردشکنی‌ها در ارزش و حجم معاملات و همچنین میزان خالص ورود پول حقیقی به بازار بورس به چشم می‌‌‌خورد؛ به‌طوری‏که ارزش معاملات به عدد ۷ هزار و ۳۲۱ میلیارد تومان رسیده است. همچنین تغییر مالکیت از حقوقی به حقیقی نیز در روز معاملاتی گذشته ۶۴۶ میلیارد تومان به ثبت رسید.


از اصلی‌ترین عواملی که سبب این رشد قابل توجه در بازار سهام شده است، می‌توان به افزایش بی‌وقفه انتظارات تورمی به همراه رشد مداوم نرخ ارز اشاره کرد. هرچند نقدینگی با تأخیر اندکی از سایر بازارها به بورس وارد می‏شود، اما به نظر می‌آید بورس تهران بار دیگر مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.

انتظار می رود پیرو افزایش دلار آزاد، دلار نیمایی نیز روند افزایشی به خود بگیرد


احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با «راهبرد معاصر» درباره دلایل رشد شاخص سهام در بورس گفت: بازار سرمایه باید رشد می کرد، زیرا مدت هاست از شاخص های واقعی عقب مانده و متأسفانه زیر ارزش ذاتی خود معامله می شد.


وی با تأکید بر لزوم جبران عقب ماندگی سال های گذشته در بازار سهام کشور افزود: دلاری که دو سال گذشته تقریباً در محدوده قیمت 30 هزار تومان در بازار آزاد معامله می شد، ناگهان با افزایش 30 درصدی مواجه و به افزایش انتظار تورم منجر شد. این روند باعث می شود دارندگان پول نقد با ناموجه خواندن سیاست مذکور، سریع پول نقد خود را به دارایی تبدیل کنند که این موضوع به رشد بورس منجر شد.


کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: یکی از دارایی های مورد معامله سهام است و بیشتر فعالان بازار که به نوعی پول خود را در صندوق های با درآمد ثابت ذخیره کرده بودند، با  افزایش قیمت دلار تصمیم گرفتند پول خود را از این صندوق ها خارج و سهام زیر ارزش ذاتی جا مانده از بازارهای موازی و جامانده از منطق 40 ساله خود را خریداری کنند.


اشتیاقی گفت: با افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، این بازار منتظر راهبرد و تصمیم گیری درست بانک مرکزی برای افزایش نرخ ارز نیمایی و پر کردن فاصله معنادار است؛ به طوری که انتظار می رود پیرو افزایش دلار آزاد، دلار نیمایی نیز روند افزایشی به خود بگیرد.


کارشناس بورس توضیح داد: وقتی دلار نیمایی رشد کند، به معنای افزایش سود دهی شرکت هاست، پس این موضوع نیز در کنار سایر عوامل به ورود پول قابل توجه به بازار منجر می شود؛ به طوری که براثر فعل و انفعالات رخ داده شاخص بازار روی 1 میلیون و 600 رسید و مقاومت قبلی خود را از دست داد.


احمد اشتیاقی معتقد است: جریان ورود نقدی به بازار سرمایه متأثر از افزایش نرخ دلار جاماندگی بازار سرمایه و انتظار برای افزایش دلار نیمایی است. این عوامل دست به دست هم داد تا بازار روند افزایشی درپیش بگیرد، ضمن اینکه بازار این ظرفیت را دارد تا 1 میلیون و 800 رشد کند.


کارشناس بازار سرمایه گفت: تا زمانی که انتظار تورمی وجود دارد و شرکت ها می توانند تولید و فروش خود را انجام دهند و تا زمانی که ظرفیت در افزایش دلار نیمایی وجود دارد، رشد بورس ماندگار است و به هیچ وجه کاهش نمی یابد. موضوع مهم این است حتی در صورت توافق بر سر رفع تحریم ها نیز بازار رشد خود را از دست نمی دهد، زیرا تاکنون زیر ارزش ذاتی خود معامله شده است.

تا زمانی که انتظار تورمی وجود دارد و شرکت ها می توانند تولید و فروش خود را انجام دهند و تا زمانی که ظرفیت در افزایش دلار نیمایی وجود دارد، رشد بورس ماندگار است


اشتیاقی توضیح داد: مختصات فعلی بازار سرمایه به دلیل اینکه حباب ندارد، به شدت نسبت به سایر بازارها جایگاه مناسب تری برای سرمایه گذاری دارد، در حالی که بازارهای موازی سرمایه گذاری به دلیل انتظارات تورمی رشد حباب گونه ای داشته اند، ولی بازار سهام زیر ارزش ذاتی خود معامله می شود. با توجه به این موضوع انتظار می رود شاخص تا 1 میلیون و 800 هزار رشد کند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار